Производња јагодастог воћа

Тренинзи о производњи одржаће се у Јабланици, Тузли, на Палама, у Рогатици и Братунцу.

USAID/Sweden FARMA II ће, у сарадњи са Управом БиХ за заштиту здравља биља, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС-а, Савезом пољопривредних удружења Јабланица, Kантоналном привредном комором Тузла и Регионалном савјетодавном службом Братунац, крајем овог мјесеца организовати тренинге о одрживости производње јагодастог воћа у Јабланици, Тузли, на Палама, у Рогатици и Братунцу.

– Ове обуке су прилика да се сви учесници укључени у производњу, откуп и пласман првенствено малине, али и осталог јагодастог воћа упознају са актуелностима и трендовима у савременој производњи. Резултати остварени у производњи и пласману јагодастог воћа у протеклим годинама довољно говоре о важности и успјешности ових култура, поручили су из USAID/Sweden FARMA II пројекта.

Тренинзи су отворени за учешће, а први ће се одржати у сали Општине Рогатица 18. 2. у 11 сати, а затим 19. 2. у 10 сати у сали Општине Пале, 20. 2. у 11 у сали Општине Јабланица, 21. 2. у 11 сати у ПK-у Тузла те 22. 2. у 10.30 сати у просторијама Дома културе општине Братунац.

Из USAID/Sweden FARMA II пројекта позвали су све заинтересоване да узму учешће у програму који ће осигурати будуће увезивање произвођача у сектору јагодастог воћа, али и омогућити ефикаснију производњу.

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!