Позив пољопривредницима за бесповратна средства ЕУ

У оквиру пројекта „EU4Business“, отворен је Позив за достављање пројектних приједлога намијењен потенцијалним корисницима бесповратних средстава у оквиру мјере подршке пољопривредним газдинствима (примарна производња).

EU4Business (2018-2022) је пројекат финансиран путем Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2, који спроводе њемачки GIZ, Развојни програм Уједињених нација и Међународна организација рада.

Аплицирати могу физичка лица, предузетници, задруге и предузећа, која се баве пољопривредном производњом у сљедећим под-секторима: узгој воћа, поврћа, винове лозе, житарица и уљарица, те производња меса и млијека.

Укупна средства за за овај позив износе до 1.750.000 KM док бесповратна средства за један пројектни приједлог могу износити од 97.000 КМ до максимално 195.000 КМ (без PDV-a). За сваки пројекат, подносилац мора осигурати властито суфинансирање у  износу од минимално 40% укупног износа предложене инвестиције.

Потенцијалним кандидатима са подручја Бање Луке помоћ при изради пројектних апликација пружа Градска развојна агенција Бања Лука и Центар за развој пољопривреде и села. Заинтересовани апликанти могу се јавити у Градску развојну агенцију Бања Лука путем телефона на број: 051/433-460, контакт особе: Весна Маринковић-Војводић и Вања Тодоровић.

Пријаве се достављају посредством поште или лично на сљедећу адресу: Развојни програм Уједињених нација (UNDP), Пројекат EU4Business, UN HOUSE, Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, а рок за достављање је 27. март 2019. године до 17.00 часова.

Све информације о Позиву, начину аплицирања, условима и критеријумима које апликанти морају да испуне приликом аплицирања доступне су на интернет страници у наставку: https://eu4business.ba/2019/02/01/poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-poljoprivrednim-gazdinstvima-primarna-proizvodnja/.

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments