Братунац: Милион марака за проширење мреже наводњавања

Након недавног пуштања у рад система за наводњавање пољопривредних површина и засада малине, начелник општине Братунац Недељко Млађеновић најавио је проширење мреже до нових засада малине и купине, у шта ће бити уложено милион КМ.

– Добили смо сагласност Свјетске банке и договорено је да ће за пројекат проширења мреже бити обезбијеђена потребна средства. Набавиће се неопходна количина материјала, опрема и машине како би се у сарадњи са расадником и градским водоводом могло вршити проширење мреже у наредна два мјесеца – рекао је Млађеновић.

Он каже да ће систем за наводњавање бити проширен до сваког корисника.

Млађеновић је са сарадницима и представницима Свјетске банке обишао неколико локалитета на којима се налазе црпне пумпе система за наводњавање, те хладњачу “Агро др” и расадник “Малина Братунац” гдје се врше припреме за огледни полигон.

У расаднику ће се испитивати шест типова наводњавања и њихов утицај на малину.

Те активности ће надзирати Пољопривредни институт и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Најављено је да ће у расаднику малине у Чолаковићима изнад Кравице бити организовани “Дани поља” гдје ће се презентовати резултати програма, који ће се проводити од овог прољећа до краја 2020. године, с циљем побољшања квалитета малине на подручју Братунца и средњег Подриња.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
1 Коментар
најстарији
најновији најбоље оцјењени
Inline Feedbacks
View all comments
pg slot เครดิตฟรี
19. марта 2023. 10:11

<a href=”https://pg-slot.game/%e0%b8%a3%e0%b8%a7%e0%b8%a1%e0%b8%9a%e0%b8%97%e0%b8%84%e0%b8%a7%e0%b8%b2%e0%b8%a1/pg-slot-%e0%b9%81%e0%b8%95%e0%b8%81%e0%b8%87%e0%b9%88%e0%b8%b2%e0%b8%a2/“>Pg slot แตกง่าย</a> เกมแจ็คพอต PG SLOT เป็นอีกหนึ่งต้นแบบเกมทำเงินยอดนิยมเยอะที่สุดในปี 2021 นี้ มีเรื่องราวชักชวนติดตาม และก็มีภาพกราฟิกที่ชัดเจนงดงามสูงที่สุดอีกด้วยเล่นเลย