Poziv poljoprivrednicima da uzgajaju ljekovito bilje i krastavac

Poljoprivrednici sa područja Banjaluke imaju mogućnost da se, pod povoljnim uslovima, uključe u proizvodnju ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Poljoprivrednici imaju mogućnost da se bave proizvodnjom kamilice, mente, matičnjaka, nevena i ostalog ljekovitog i aromatičnog bilja kao kooperanti preduzeća iz Banjaluke, te proizvodnjom krastavaca kornišona kao kooperanti preduzeća iz Kozarske Dubice.

– Pri zasnivanju proizvodnje, svim proizvođačima će biti obezbijeđen kompletan repromaterijal, koji će otplaćivati kroz proizvod (50 odsto od ukupnog startap paketa), a otkup cjelokupne proizvedene količine je zagarantovan. U toku proizvodnje proizvođačima je obezbijeđena i stručna savjetodavna podrška – rekli su nadležni.

Detaljnije informacije o projektu potencijalni proizvođači mogu dobiti u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Projekat finansira Međunarodni fond za ruralni razvoj, a realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

(SrpskaInfo)

Obavještenja
Obavijesti me o
1 Komentar
najstariji
najnoviji najbolje ocjenjeni
Inline Feedbacks
View all comments
Pag-sign Up
26. avgust 2024. 07:09

I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/fr-AF/register?ref=JHQQKNKN