Презентације о производњи краставаца корнишона

О условима и начину организовања производње краставаца корнишона, заинтересовани пољопривредници моћи ће да сазнају на презентацијама које ће бити одржане у четири мјесне заједнице.

Како је саопштено из Центра за развој пољопривреде и села, презентације о теми „Узгој краставаца корнишона“ почињу сљедеће седмице, и то: 25. фебруара у Мјесној заједници Бронзани Мајдан; 26. фебруара у МЗ Крупа на Врбасу; 28. фебруара у МЗ Сарачица и 1. марта у МЗ Карановац. Почетак свих скупова заказан је за 18 часова.

Ова предавања су организована у оквиру „Програма развоја руралне конкурентности“, који финансира Међународни фонда за развој пољопривреде, а имплементира Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Према овом програму, пољопривредници са подручја Бање Луке имају могућност да се, под повољним условима, укључе у производњу љековитог биља и краставаца – корнишона као кооперанти предузећа „Carl Kuehne“ из Козарске Дубице, чији ће представници и одржати предавања пољопривредницима. Циљна група програма су мали пољопривредни произвођачи и друге социјалне категорије становништва у руралним срединама, које имају мјесечна примања испод 500 КМ по члану домаћинства.

Из Центра за развој пољопривреде и села позвали су све заинтересоване произвођаче да дођу на презентације, а за више детаља могу се јавити у Центар, на адреси: Улица Војводе Момчила 10,12 и 16 или на бројеве телефона: 051/433-622, 051/433-623 и 051/ 433-639.

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments