Јавни позив: Додјела подстицаја и премија за развој пољопривредне производње

Центар за развој пољопривреде и села расписао је данас јавни позив за додјелу подстицајних средстава (суфинансирање) и премија за развој пољопривредне производње за 2019. годину.

Овогодишњим буџетом за подстицаје планирано је 900.000 KМ, а заинтересовани пољопривредници могу пријаве предати до 3. маја.

Основни циљеви додјељивања подстицајних средстава су унапређење и јачање пољопривредног сектора, стварања тржишно оријентисаних произвођача, јачања њихове конкурентности и смањења стопе незапослености.

Подстицајна средства за развој пољопривредне производње по овом позиву додјељиваће се за суфинансирање воћарске и производње у заштићеним просторима, изградње хладњача и сушара и објеката за узгој стоке, набавку опреме и пољопривредне механизације, суфинансирање производње гљива, узгоја корнишона и љековитог биља, као и за едукацију пољопривредних произвођача.

Kада је ријеч о премијама, оне су намијењене за набавку сортних сјемена стрних жита, кукуруза, хељде, за одгој приплодних јуница, за пчелиња друштва, и др.

Одобрена средства могу се остварити искључиво по основу банковне уплате на рачун добављача (средства се уплаћују на текући рачун корисника подстицајних средстава, за набављена средства) или оригиналног предрачуна добављача (одобрени дио средства се уплаћују на рачун добављача).

Kонкурсне пријаве за додјелу подстицајних средстава са свим прилозима потребно је доставити на адресу: Центар за развој пољопривреде и села, Служба за планирање и развој, Војводе Момчила 10, 12 и 16, Бања Лука или лично, предајом у канцеларији Службе за планирање и развој Центра, радним даном од 8,00 до 15,00 часова.

Преузмите:

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
1 Коментар
најстарији
најновији најбоље оцјењени
Inline Feedbacks
View all comments
Thng dang k'y binance
5. јун 2024. 04:47

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?