Позив пољопривредницима да узгајају љековито биље и краставац

Пољопривредници са подручја Бањалуке имају могућност да се, под повољним условима, укључе у производњу љековитог биља и краставаца – корнишона, саопштено је из Центра за развој пољопривреде и села.

Пољопривредници имају могућност да се баве производњом камилице, менте, матичњака, невена и осталог љековитог и ароматичног биља као кооперанти предузећа из Бањалуке, те производњом краставаца корнишона као кооперанти предузећа из Kозарске Дубице.

– При заснивању производње, свим произвођачима ће бити обезбијеђен комплетан репроматеријал, који ће отплаћивати кроз производ (50 одсто од укупног стартап пакета), а откуп цјелокупне произведене количине је загарантован. У току производње произвођачима је обезбијеђена и стручна савјетодавна подршка – рекли су надлежни.

Детаљније информације о пројекту потенцијални произвођачи могу добити у Центру за развој пољопривреде и села.

Пројекат финансира Међународни фонд за рурални развој, а реализује Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди.

(СрпскаИнфо)

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments