Шамац: За подстицаје ове године 70.000 KM

У буџету општине Шамац за подстицаје у привреди ове године предвиђено је 70.000 КМ, што је за 10.000 КМ више него прошле.

Начелник општинског Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић каже да је новим Правилником о остваривању права и кориштењу подстицајних средстава предвиђено више врста подстицаја.

– Подстицај до 1.500 КМ може се остварити за запошљавање у производним дјелатностима, а до 1.000 КМ у услужним и занатским дјелатностима, у зависности од школске спреме – рекао је Недић Срни.

Он је додао да, осим ових подстицаја, постоји обавеза послодавца да ново запошљавање врши првенствено посредством евиденције Бироа за запошљавање и да радници буду пријављени минимално 18 мјесеци у радном односу.

– Подстицај за набавку машина и опреме износи од 5.000 КМ, у зависности од вриједности набављене машине. Према овом правилнику, за ново запошљавање и набавку опреме уведена је и једна новина, а то је да сваки послодавац који запосли лице са инвалидитетом од прве до четврте категорије може остварити подстицај до 1.000 КМ – навео је Недић.

Он подсјећа да јавни позив на који се привредници могу јавити за подстицајна средства остаје отворен до 31. октобра.

Недић каже да је прошле године поднесено 19 захтјева за подстицаје, да је подијељено око 25.000 КМ и запослено 25 нових радника, а по основу набавке машина и опреме подијељено је око 30.000 КМ.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments