Објављен Јавни позив за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање

​Агенција за аграрна плаћања Републике Српске данас је објавила Јавни позив за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање, а ова средства  реализују се у складу са Одлуком Владе Републике Српске и дефинисана су у укупном  износу од 5.000.000 КМ.

Јавни позив је објављен данас у „Гласу Српске“, отворен је 60 дана од дана објављивања, а сви заинтересовани могу да га погледају и на интернет страници Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Предмет набавке су искључиво улагања у покретну опрему за наводњавање (пумпе, цијеви, цријева, тифони за наводњавање и друга опрема за наводњавање) и радови на изградњи сталне инфраструктуре за наводњавање (бушење и изградња бунара, базена,  канали, објекти пумпних станица), као и трошкови електрификације система за наводњавање ( трансформатор, електрокаблови, склопке, електросат и ормар, соларни панели).

Средства за набавку опреме за наводњавање могу се додијелити једном кориснику средстава у износу од 40% од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције и не могу бити већа од 10.000 КМ по хектару регистроване обрадиве површине за коју је пријављен начин коришћења.

Максималан износ додијељених средстава по једном кориснику може износити до 200.000 КМ, а минимални износ средстава по једном кориснику може износити 400 КМ.

Н А В О Д Њ А В А Њ Е

ПРАВИЛНИК о условима и начину коришћења средстава за набавку опреме за наводњавање може да се преузме – ОВДЈЕ.​

ЈАВНИ ПО​ЗИВ за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање – ОВДЈЕ.​

ОБРАСЦИ уз Правилник – ОВДЈЕ​​

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!