Јавни позив за подстицаје за капиталне инвестиције 3. маја

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске саопштило је да ће у петак, 3. маја, бити објављен јавни позив за подношење захтјева за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције.

Из Министарства подсјећају пољопривредне произвођаче да су општи услови које је потребно да испуне како би могли конкурисати за средства – да су регистровани у регистру пољопривредних газдинстава, ажурирали податке у регистру до 15. маја текуће године, платили противградну заштиту уколико су обвезници плаћања и ако се налазе у општини која је покривена противградном заштитом, те да су пријавили доприносе за пензијско и здравствено осигурање за 2018. годину.

Када је ријеч о мјерама подршке, ове године пољопривредници ће моћи да конкуришу за инвестиције у пољопривредну механизацију /тракторе и тракторске прикључке/, у сточарску производњу /изградња објеката, те опрема за говедарске, свињарске, овчарске, козарске и живинарске фарме, као и опрема за пчеларство/.

Из Министарства наводе да ће пољопривредници моћи да конкуришу и за инвестиције у биљној производњи /изградња пластеника, подизање вишегодишњих засада, постављање противградних мрежа/, инвестиције у сортирање, паковање и прераду пољопривредних производа на газдинству, набавку технолошке опреме, као и инвестиције у набавку опреме за наводњавање.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!