У акцији “Фармер” ухапшено осам лица због продаје дониране пољопривредне опреме

Осам лица ухапшено је данас у пет кантона у Федерацији БиХ /ФБиХ/ због сумње да су продавала донирану пољопривредну опрему вриједну око милион КМ.

У оквиру акције кодног назива “Фармер”, коју спроведе Припадници Федералне управе полиције и МУП-а Кантона Сарајево, под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, врше се претреси на девет локација на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског, Унско-санског и Ливањског кантона.

Ухапшена су лица чији су иницијали И.М. /54/, А.Т. /52/, М.Н. /58/, Х.С. /57/, Е.С. /60/, Р.О. /50/, В.Ј. /48/, Р.Џ. /55/, док се једна осумњичена особа налази ван БиХ, преносе федерални медији.

Они се сумњиче да су од 2014. до половине 2015. године, у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације у име Владе ФБиХ и других њима блиских лица, извршили незакониту и ненамјенску подјелу и продају пољопривредне опреме и механизације коју је Кина донирала БиХ.

Опрема и механизација, вриједности веће од милион КМ, била је намијењена за кориснике из ФБиХ погођене поплавама.

Ухапшена лица су опрему и мехамизацију продавала за готов новац директно корисницима или путем посредника по знатно нижим тржишним цјенама, а све с циљем стицања противправне имовинске користи.

Ова лица се сумњиче да су починила кривично дјело удруживање ради чињења кривичног дјела, у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и превара.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелима.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама ФУП-а у законском року бити предати у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Сарајево.

Асистенцију приликом данашњих активности пружају припадници МУП-ова Зеничко-добојског, Тузланског, Унско-санског и Ливањског кантона.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!