Засијане њиве у Лијевчу: Сјетва на 25.500 хектара

На подручју градишке општине, првенствено у Лијевче пољу, ове године је засијано 25.500 хектара. Од тога 18.000 хектара односи се на прољетну сјетву. Највећи дио чине кукуруз и пшеница.

Бранко Стојнић, начелник градског Одјељења за привреду и пољопривреду, најавио је скорашњи почетак подјеле регресиране нафте по цијени од 0,60 KМ по литру. Градска управа објавила је јавни позив за додјелу 2.900 хетара земљишта у закуп на неколико локација.

– У сарадњи с Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обезбијеђено је додатних 770 хектара намијењених за закуп. Рачунајући раније обезбијеђене површине плус изгледних још 500 хектара, те корекције концесионих уговора, сасвим је извјесна додјела под закуп укупно 4.100 хектара – казао је Стојнић нагласивши да ће то, по свему судећи, задовољити потребе лијевчанских и поткозарских пољопривредника.

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства уз подршку Владе Републике Српске обезбиједило је редовну исплату подстицаја, подсјећају у Општини Градишка, наглашавајући то као битан фактор за ратаре, сточаре, воћаре и друге произвођаче у селу.

Они истичу да је овдашњим пољопривредницима прошле године исплаћено више од 12 милиона KМ, док је локална управа обезбиједила 200.000 KМ путем програма уанпређења ове дјелатности.

(Извор)

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!