Ergela Vučijak neće biti ugašena

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da nisu tačne informacije informacije o gašenju ergele Vučijak Prnjavor koje su prenijeli pojedini mediji.

Iz Ministarstva navode da Javna ustanova Ergela Vučijak nastavlja da obavlja istu djelatnost – uzgoj lipicanerskih konja i da se u tom smislu ništa nije promijenilo i da nije počela likvidacija Ergele, kao što je istaknuto u naslovima i izvještajima pojedinih medija.

“Tačno je da je Okružni privredni sud Banjaluka još 20. decembra 2018. godine otvorio likvidacioni postupak, ali nad pravnim subjektom – Akcionarskim društvom Vučijak Prnjavor i to nije nova vijest, niti to znači da će doći do gašenja ni do likvidacije same ergele Vučijak”, istaknuto je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz ovog ministarstva podsjećaju da je Odlukom Vlade Republike Srpske o osnivanju Javne ustanove Ergela Vučijak definisano da će ova ustanova, nakon provedenog postupka likvidacije AD Vučijak, nastaviti da obavlja djelatnost na imovini ovog akcionarskog društva.

Odlukom Vlade, ova javna ustanova je osnovana sa ciljem staranja i očuvanja genetskog potencijala lipicanske rase konja.

“Na kraju, posebno ističemo, da se na ovaj način konačno rješava pitanje vlasništva nad imovinom ergele Vučijak sa kojom će od sad upravljati Javna ustanova Ergela Vučijak, što je i bio cilj Vlade Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

(RTRS)

Obavještenja
Obavijesti me o
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments