Млијекопродукт поклонио фармерима нове пољопривредне машине

Водећа мљекара у БиХ, “Млијекопродукт” из Kозарске Дубице, обезбиједила је помоћ фармерима у виду пољопривредне механизације.
У посљедње три године ова компанија инвестирала је око 2 милиона KМ помоћи фармерима са циљем повећања квалитета сировог млијека.

Фармерима су уручене нове пољопривредне машине за спремање силаже, сјенаже и квалитетну дубоку обраду земљишта.

Пољопривредници ће између себе моћи размјењивати машине, односно уступати их једни другима на кориштење.

У 2018. години пројектом је обухваћено 125 породичних фарми са цијелог подручја Републике Српске.
Званичној пођели механизације фармерима, која је организована у просторијама Агрокопа у Kобатовцима, присуствовао је и предсједник Удружења пољопривредних произвођача – мљекара Владимир Усорац, који је истакао значај сарадње са “Млијекопродуктом” као највећим откупљивачем млијека у Републици Српској и БиХ.

– Већ трећу годину „Млијекопродукт“ за своје кооперанте обезбјеђује бесплатно нове машине. То показује добру вољу ове компаније да да допринос у модернизацији и увођењу нових технологија у производњу, као и жељу да фармери буду опремљенији, што свакако даје добре резултате – рекао је Усорац.

Из компаније “Млијекопродукт” напомињу да континуирано раде на унапређењу цјелокупог производног процеса са циљем добијања што квалитетнијег финалног производа.

– Ово је један у низу корака које мљекара предузима са циљем повећања квалитета откупне сировине. Циљ нам је да фармерима омогућимо квалитетну припрему хране за краве што директно утиче на квалитет млијека. Фармери су значајна карика у производном ланцу и зато настојимо да улагањима унаприједимо њихове услове рада. На тај начин постижемо да финални производи које нудимо нашим потрошачима буду направљени од најквалитетнијег млијека са домаћих фарми. Настојаћемо да пројекат набавке и модернизације пољопривреде механизације наставимо и у наредном периоду јер смо као компанија стратешки опређељени за развој домаће производње – поручили су из “Млијекопродукта”.

(СрпскаИнфо)

Обавјештења
Обавијести ме о
3 Коментари
најстарији
најновији најбоље оцјењени
Inline Feedbacks
View all comments
binance US-registrera
26. април 2024. 13:45

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

gateio
24. мај 2024. 07:55

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

binance Registrace
6. јул 2024. 00:48

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!