Podsticaji za poljoprivredu se isplaćuju redovno

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske demantovalo je navode PDP-a da podsticaji za poljoprivredu kasne, te istaklo da se isplaćuju redovno, a da je agrarni budžet za ovu godinu povećan sa 60 na 71 milion KM.

Iz resornog Ministarstva navode da se u poljoprivredu usmjeravaju i drugi izvori sredstava poput najpovoljnijih kreditnih linija iz Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, sredstva Partner fonda, iz međunarodnih projekata, sredstva za zaštitu dobara.

Prema navodima Ministarstva, to sveukupno čini oko 200 miliona KM godišnje koje su na raspolaganju poljoprivrednicima.

“Podsjećamo da je samo u periodu 2013-2017 godina u resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uloženo oko 1,2 milijarde KM, što dovoljno govori o važnosti koju ovom sektoru poklanja Vlada Republike Srpske i što prelazi šest odsto izdvajanja iz republičkog budžeta i drugih izvora, kako je i propisano zakonom”, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva napominju da im je jasno da su određene političke stranke počele predizbornu kampanju, ali poručuju da ne mogu dozvoliti da se javnost dezinformiše takvim neistinama.

PDP je juče saopštio da Republika Srpska trenutno ima veoma niske podsticaje za poljoprivredu, kao i stalne zaostake i kašnjenja u isplatama, što je izdvaja od ostatka regije gdje se u poljoprivredu ulažu velika sredstva.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments