Spiskovi korisnika regresiranog goriva biće dopunjavani

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske sutra će obaviti novi obračun korisnika regresiranog goriva na osnovu podataka dobijenih iz Poreske uprave Srpske, a spiskovi će odmah biti upućeni svim lokalnim zajednicama i distributerima goriva.

Regresirano gorivoFoto: RTRS

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske saopšteno je da Agencija za agrarna plaćanja pravi spiskove i obavlja obračun količina regresiranog goriva za poljoprivrednike čim dobije spiskove poljoprivrednih proizvođača koji su izmirili obaveze na osnovu doprinosa, koje joj dostavlja Poreska uprava.

U Ministarstvu poljoprivrede istakli su da se jedan broj korisnika ne nalazi na prvom spisku prema kojem se dijeli regresirano gorivo, kreiranom početkom aprila, koji je Agencija za agrarna plaćanja odmah poslala opštinama i distributerima širom Srpske.

– Agencija za agrarna plaćanja će po prispijeću novog, ažuriranog spiska iz Poreske uprave već sutra izvršiti novi obračun korisnika. Spiskovi će odmah biti upućeni svim opštinama i distributerima regresiranog goriva – naveli su u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Agencija za agrarna plaćanja vršiće i dalje obračun na sedmičnom nivou i kako budu pristizale informacije iz Poreske uprave tako će biti formirani i spiskovi, odnosno obavljano obračunavanje količine regresiranog dizela, dodaje se u saopštenju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments