Подстицаји за пољопривреду се исплаћују редовно

Министарство пољопривреде, шумарства и пољопривреде Републике Српске демантовало је наводе ПДП-а да подстицаји за пољопривреду касне, те истакло да се исплаћују редовно, а да је аграрни буџет за ову годину повећан са 60 на 71 милион КМ.

Из ресорног Министарства наводе да се у пољопривреду усмјеравају и други извори средстава попут најповољнијих кредитних линија из Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, средства Партнер фонда, из међународних пројеката, средства за заштиту добара.

Према наводима Министарства, то свеукупно чини око 200 милиона КМ годишње које су на располагању пољопривредницима.

“Подсјећамо да је само у периоду 2013-2017 година у ресор пољопривреде, шумарства и водопривреде уложено око 1,2 милијарде КМ, што довољно говори о важности коју овом сектору поклања Влада Републике Српске и што прелази шест одсто издвајања из републичког буџета и других извора, како је и прописано законом”, навели су из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Из Министарства напомињу да им је јасно да су одређене политичке странке почеле предизборну кампању, али поручују да не могу дозволити да се јавност дезинформише таквим неистинама.

ПДП је јуче саопштио да Република Српска тренутно има веома ниске подстицаје за пољопривреду, као и сталне заостаке и кашњења у исплатама, што је издваја од остатка регије гдје се у пољопривреду улажу велика средства.

(СРНА)

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!