Руси појачали контролу паштета “Јухора” и “Неопланте”

Руска федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор “Росељхознадзор” објавила је на свом сајту да су два произвођача месних прерађевина “Неопланта” и “Јухор” из Србије тренутно под појачаном контролом ове инспекције, објавила је “Политика”.

Поменути произвођачи доспјели су на ову листу крајем фебруара, односно почетком марта, јер је инспекција утврдила да се у њиховим паштетама налази ДНК животиња од којих ови производи, према декларацији, нису направљени.

Тако је у “Неоплантиној” паштети “Пателина” са укусом свињске шунке, пронађен пилећи ДНК, док је у “Јухоровој” говеђој паштети нађен ДНК свиње.

Произвођачи ову информацију нису навели на декларацији, због чега ће у наредном периоду трпјети посљедице кроз појачану контролу руске инспекције.

Према истраживању “Политикиног” “Потрошача”, због оваквих налаза ове двије компаније из Новог Сада и Јагодине налазе се у такозваном жутом статусу, односно у наредних 90 дана биће им контролисани узорци у лабораторији за сваку извозну пошиљку.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments