Због истеклог рока употребе уништена скоро ТОНА МЕСА

Због неодговарајуће декларације и истеклог рока употребе, по налогу републичке ветеринарске инспекције прошле године је, у контролама малопродајних објеката, наређено уништавање 988 килограма намирница животињског поријекла.

Лане су инспектори обавили 1.323 контроле, од којих је 439 или 33 одсто било са утврђеним неправилностима, саопштено је из Инспектората РС.

Најчешће неправилности односиле су се на неадекватну ветеринарску документацију за пошиљке животиња, сировине и храну животињског поријекла, вршење самоконтроле у производним погонима, услове у погледу просторија, средстава и опреме, непотпуне декларације, спровођење превентивних мјера за контролу и сузбијање заразних болести.

С циљем отклањања утврђених пропуста субјектима је изречено 411 управних мјера. Због почињених прекршаја издато је 65 прекршајних налога у вриједности од 91.700 KМ, а надлежним судовима су поднесене три прекршајне пријаве.

Највећи број контрола извршен је у области производње и промета сировина и хране животињског поријекла у објектима као што су меснице, велепродајни и малопродајни објекти, клаонице, фарме, складишта, производни погони.

(СрпскаИнфо)

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!