Ергела Вучијак неће бити угашена

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да нису тачне информације информације о гашењу ергеле Вучијак Прњавор које су пренијели поједини медији.

Из Министарства наводе да Јавна установа Ергела Вучијак наставља да обавља исту дјелатност – узгој липицанерских коња и да се у том смислу ништа није промијенило и да није почела ликвидација Ергеле, као што је истакнуто у насловима и извјештајима појединих медија.

“Тачно је да је Окружни привредни суд Бањалука још 20. децембра 2018. године отворио ликвидациони поступак, али над правним субјектом – Акционарским друштвом Вучијак Прњавор и то није нова вијест, нити то значи да ће доћи до гашења ни до ликвидације саме ергеле Вучијак”, истакнуто је у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Из овог министарства подсјећају да је Одлуком Владе Републике Српске о оснивању Јавне установе Ергела Вучијак дефинисано да ће ова установа, након проведеног поступка ликвидације АД Вучијак, наставити да обавља дјелатност на имовини овог акционарског друштва.

Одлуком Владе, ова јавна установа је основана са циљем старања и очувања генетског потенцијала липицанске расе коња.

“На крају, посебно истичемо, да се на овај начин коначно рјешава питање власништва над имовином ергеле Вучијак са којом ће од сад управљати Јавна установа Ергела Вучијак, што је и био циљ Владе Републике Српске”, наведено је у саопштењу.

(РТРС)

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments