Instrukcije u vezi premije za mlijeko 2016.godine

INSTRUKCIJE  – PREMIJA ZA MLIJEKO

Član pravilnika kojim je regulisan obračun premije za proizvedeno mlijeko je Član 14.
Podnosioci zahtjeva dostavljaju obrasce su: 1 ili 2, 6, 7 i 7a.

*** apliciranje se vrši kroz MlijekoSoft+ – integrisani informacioni sistem MlijekoSoft+

______________________________________________________________

Članovi 1, 2, 3 i 4 su opšti članovi i odnose se na sve podnosioce zahtjeva bez obzira na podsticajnu mjeru. Član 2 propisuje ko ima pravo na podsticajna sredstva, navodeći da pravo na podsticajna sredstva imaju komercijalna i nekomercijalna gazdinstva i drugi subjekti u skladu sa članom 26. Zakona o poljoprivredi, koji možete pronaći na ovoj stranici u kategoriji podzakonski akti.

*** posjetite kategoriju podzakonski akti Zakon o poljoprivredi

_____________________________________________________________

Član 3 navodi da će se obračun vršiti na osnovu poređenja podataka iz zahtjeva i dokumentacije u prilogu sa podacima upisanim u registru poljoprivrednih gazdinstava i korisnika, na dan obračuna. Molimo korisnike podsticaja da ažuriraju podatke u APIFu u skladu sa važećim propisima. Ažurirajte podatke o nosiocima gazdinstava, broju stoke kao i obradivim površinama, ali i svim ostalim podacima koji mogu uticati na odlučivanje o odobravanju sredstava. Povedite računa o tome da je broj tekućeg računa koji dostavljate APIFu aktivan.

*** Nakon 15 maja 2016.godine nećete moći ažurirati podatke, kao ni aktivirati pasivno gazdinstvo AŽURIRANJE

______________________________________________________________

Član 4 propisuje da pravo da podsticajna sredstva nemaju korisnici koji imaju pasivan status u Registru korisnika podsticajnih sredstava. Pasivan status će dobiti sva gazdinstva koja imaju bilo kakva dugovanja u skladu sa članom 17. Uredbe i upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava. Tekst Uredbe se nalazi u kategoriji podszakonskih akata.

*** posjetite kategoriju podzakonski akti Uredba

Obavještenja
Obavijesti me o
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments