— AŽURIRANJE APIF —

Novim sistemom registracije poljoprivrednih gazdinstava je uvedeno obavezno redovno godišnje ažuriranje podataka o vrsti i brojnom stanju stoke kao i o načinu korištenja zemljišnog posjeda (vrstama usjeva/zasada na zemljišnim parcelama u tekućoj godini).

Ažuriranje podataka je obavezno za sva registrovana gazdinstva i to svake godine u periodu od 01. januara do 15. maja.

 Obrasce za ažuriranje podataka dužni ste predati svake godine, čak i  ukoliko nemate nikakvih promjena u odnosu na prethodnu godinu.

Registrovano gazdinstvo/korisnik može imati aktivan ili pasivan status u Registru. Aktivan status znači da su ispunjene sve obaveze i da gazdinstvo/ korisnik ima sva prava po osnovu registracije. Pasivan status znači da neke obaveze nisu ispunjene i da postoji blokada prava na određeni rok ili do ispunjavanja prispjelih obaveza. Gazdinstva koja u propisanom roku ne budu izvršila ažuriranje podataka dobiće pasivan status u Registru gazdinstava i Registru korisnika, što znači da neće moći ostvariti bilo kakva prava po osnovu registracije do kraja te godine. Pasivan status u Registru dobiće i sva gazdinstva/korisnici koji imaju neizmiren dug prema Ministarstvu (po bilo kom osnovu), kao i sva gazdinstva/korisnici kod kojih je inspekcijskom kontrolom utvrđeno nenamjensko korištenje sredstava Agrarnog budžeta.

Molimo vas da izvršite svoju obavezu na vrijeme, kako bi imali mogućnost da ostvarite pravo na podsticajna sredstva.

Na sledećem linku se nalazi obavještenje koje možete odštampati i dostaviti na sva sabirna mjesta, i na svim linijama otkupa mlijeka.

Preuzmite datoteku: (DOCX, 17KB)

Obavještenja
Obavijesti me o
1 Komentar
najstariji
najnoviji najbolje ocjenjeni
Inline Feedbacks
View all comments