Инструкције у вези премије за млијеко 2016.године

ИНСТРУКЦИЈЕ  – ПРЕМИЈА ЗА МЛИЈЕКО

Члан правилника којим је регулисан обрачун премије за произведено млијеко је Члан 14.
Подносиоци захтјева достављају обрасце су: 1 или 2, 6, 7 и 7а.

*** аплицирање се врши кроз МлијекоСофт+ – интегрисани информациони систем МлијекоСофт+

______________________________________________________________

Чланови 1, 2, 3 и 4 су општи чланови и односе се на све подносиоце захтјева без обзира на подстицајну мјеру. Члан 2 прописује ко има право на подстицајна средства, наводећи да право на подстицајна средства имају комерцијална и некомерцијална газдинства и други субјекти у складу са чланом 26. Закона о пољопривреди, који можете пронаћи на овој страници у категорији подзаконски акти.

*** посјетите категорију подзаконски акти Закон о пољопривреди

_____________________________________________________________

Члан 3 наводи да ће се обрачун вршити на основу поређења података из захтјева и документације у прилогу са подацима уписаним у регистру пољопривредних газдинстава и корисника, на дан обрачуна. Молимо кориснике подстицаја да ажурирају податке у АПИФу у складу са важећим прописима. Ажурирајте податке о носиоцима газдинстава, броју стоке као и обрадивим површинама, али и свим осталим подацима који могу утицати на одлучивање о одобравању средстава. Поведите рачуна о томе да је број текућег рачуна који достављате АПИФу активан.

*** Након 15 маја 2016.године нећете моћи ажурирати податке, као ни активирати пасивно газдинство АЖУРИРАЊЕ

______________________________________________________________

Члан 4 прописује да право да подстицајна средства немају корисници који имају пасиван статус у Регистру корисника подстицајних средстава. Пасиван статус ће добити сва газдинства која имају било каква дуговања у складу са чланом 17. Уредбе и упису у регистар пољопривредних газдинстава. Текст Уредбе се налази у категорији подсзаконских аката.

*** посјетите категорију подзаконски акти Уредба

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments