Вишковић у Прњавору; Отворен Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма

Премијер Републике Српске Радован Вишковић у посјети је општини Прњавор, гдје је разговарао са начелником општине Дарком Томашем и отворио девети Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма.

Вишковић је истакао да је Прњавор једна од најразвијенијих општина у Републици Српској. Навео је да Влада подржава манифестације попут Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма у Прњавору.

– Дужност Владе је да подржава општине као што је Прњавор и поносан сам што сам данас овдје – рекао је Вишковић.

Начелник општине рекао је да су прњаворски привредници у прошлој години остварили приход већи од 800 милиона КМ и извоз већи од 210 милиона КМ.

– То општину Прњавор ставља у сам врх Републике Српске. Развој општине и Републике биће настављен и у оквиру пословне зоне, а овај сајам је прилика да привредници Прњавора покажу шта све могу – рекао је Томаш.

Он је напоменуо да је у посљедње двије године у овој општини у инфраструктурне пројекте инвестирано више од седам милиона КМ.

Министар за економске односе и међународну сарадњу Златан Клокић, који је присуствовао састанку Вишковића и Томаша, изразио је наду да ће Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма допринијети даљем привредном развоју општине Прњавор.

Фото: РТРС

На деветом Регионалном сајму привреде, пољопривреде и туризма представиће се више од 150 излагача из свих земаља региона.

Ова привредна манифестација, на једном мјесту, окупља бројне домаће и стране привредне субјекте, економске стручњаке, чланове регионалних и државних привредних комора, градоначелнике и начелнике Републике Српске и Федерације БиХ, званичне представнике пријатељских градова, као и домаће званичнике и иностране дипломате.

Фото: РТРС

Предсједник Владе Српске данас ће, заједно са министарком за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренком Голић и министрком финансија Српске Зором Видовић, разговарати са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

Састанак ће бити одржан у 14.00 часова у бањалучкој Градској управи.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments