Талић посјетио пољопривреднике на Мањачи

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић са сарадницима посјетио је данас села на платоу Мањаче и поразговарао са пољопривредним произвођачима на овом дијелу бањалучке градске територије.

Талић је посјетио имање Милана Лазичића у Горњим Лусићима, пољопривредног произвођача који живи на 1.000 м надморске висине, на крајњем југу бањалучке градске територије, у жељи да сазна са којим се све потешкоћама суочава ова породица која се бави сточарством.

У току посјете селима на платоу Мањаче, предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, обишао је и пољопривредна газдинства Драгослава Савановића и Драге Илића у Локварима.

– Захвални смо предсједнику градске скупштине што је и поред ниских температура и сњежног покривача, посјетио овај дио бањалучке територије. Овом приликом смо упознали предсједника, са проблемом препумпне станице у Горњим Лусићима, због које домаћинства у том селу још увијек нису снабдјевена питком водом – рекао је Савановић.

Пољопровредни произвођач из Локвара Драго Илић је нагласио да је било говора и о подстицајима пољопривредним произвођачима на овом простору, али и о плановима мјештана села на Мањачи, у области туризма

– Обишли смо данас неколико пољопривредних прозивођача у Локварима и Горњим Лусићима, у селима која се налазе на највишој надморској висини, а припадају бањалучкој градској територији. Била је то прилика да сазнамо са којим се потешкоћама суочавају наши пољопривредници на овом простору, али и да поразговарамо о мјерама које Град Бањалука предузима на подстицању пољопривредне производње. Разговарали смо и о пројектима мини сирана и млијекомата чију реализацију већ дуже вријеме заговарамо, рекао је након обиласка села на платоу Мањаче – иостакао је Талић.

Он је напоменуо да поред пољопривреде, овај дио бањалучке градске територије има велике потенцијале у области туризма, да без великих улагања Мањача може бити бањалучки Златибор.

Талић је нагласио да је са конкретним приједлозима, управо на ову тему и представницима Туристичке организације сугерисао, на посљедњем скупштинском засједања током расправе о стању туризма на подручју града.

Извор

Обавјештења
Обавијести ме о
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Please disable your adblocker or whitelist this site!